Upoznajmo Andreu Stramaccionija, novog trenera InteraTrener je to koji je svoje ime stvorio sjajnim rezultatima u mlađim kategorijama. Njegove momčadi su uzbudljive i fleksibilne. Red je na Andreu Stramaccionija, trenera koji, u dosadašnjem dijelu karijere, sve što takne pretvara u zlato.

Andrea je bio veliki potencijal i kao igrač. Igrao je stopera i u primaveru je došao dvije godine prije nego je previđeno, ali teška ozljeda koljena zaustavila je njegov igrački put. 

Andrea je u nešto više od sedam mjeseci prešao iz Interove Primavere u prvu ekipu. Lijep skok. Prekjučer se popeo na krov Europe s mladim Nerazzurrima pobijedivši nakon jedanaesteraca Ajax: dokazao je da je uvijek znao raditi prave odabire. I danas, nakon dugog puta, stigla je prilika da sjedne na klupu jednog od najvećih klubova (za nas najvećeg) na svijetu.

Previše trenera se u zadnje vrijeme uspoređuje s Mourinhom, pa Strama ne voli kad i njega stavljaju u taj kontekst. Ali talijanski novinari godinama mu tepaju "Mourinho omladinskog nogometa". Teško mu je pobjeći od tog epiteta kada je, baš kao Mou, imao nevjerojatno snažan utjecaj u svakom klubu u kojem je bio do sada. 9 naslova u deset godina, posljednji od kojih je NextGen Series.

Prve korake na klupi, bivši Primavera Rome, radi u Zeta Sportu, klubu iz Monte Sacra, kvarta u Rimu, s kojim osvaja naslov provincije. Tamo je stigao nakon što se ostavio aktivnog igranja nogometa zbog teške ozljede (u Bologni u serie C s Renzom Ulivieriom na klupi). Za Stramaccionija mnogo prakse i puno pobjeda. U svom curriculumu ima tri scudetta: jedan s amaterima Romuleae i druga dva u omladinskom pogonu Rome, s Pionirima i s Kadetima.


Prva bitna promjena dogodila se 2005. kada ga je Bruno Conti doslovno oteo Romulei (klub vezan za Lazio) i ponudio mu klupu Morčića Rome. Te godine prelazi od Morčića do Starijih Pionira: u nekoliko mjeseci skače četiri kategorije. 2006. stiže drugi scudetto upravo na kormilu Pionira, a 2010. i treći s kadetima.

Druga važna promjena dogodila se prošlog ljeta, kada su Stramaccioniju stigle dvije ponude. Prva je Interova, druga od strane Arriga Sacchija za klupu reprezentacije Italije U-17. Rimski stručnjak želi nastaviti raditi u klubu, te seli u Milano kako bi preuzeo klupu Primavere. Stramaccioni uskoro potvrđuje svoje kvalitete: gaji ofenzivni nogomet s različitim taktičkim varijantama, bez da se fosilizira s jednim jedinim. Prilagođava se svojim igračima i u veoma kratko vrijeme izgrađuje identitet ekipi.

Nicola Cecere iz Gazzette dello Sport je uvjeren da Stramaccioni može voditi Inter i u budućnosti: "Inteligentan je dečko, radio je odlično u Primaveri i po meni može postati novi Villas-Boas, može postići dobre rezultate."

Roberto Samaden, odgovorni za omladinski pogon Intera, dodaje: "Andrea je inteligentan, dokazao je to u Primaveri, zna postupati s igračima. Siguran sam da će mu njegove vrline pomoći, iako će mnogo ovisiti i o igračima. Imam vjere, Andrea je talenat, kao kada imaš u ekipi velikog šampiona. Znati će se nositi sa situacijom."

Komentari (4)Add Comment

Napišite komentar
manji box | veći box

security code
Upišite prikazane znakove


busy

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8