Inter-Stramaccioni: dobrodošli u budućnost!


Mislilo se, šaptalo se, pa se pričalo, čekalo i na kraju je stigao: otkaz Claudiju Ranieriju nije baš bio, ono što se kaže, grom iz vedra neba. Previše se negativnosti nakupilo serijom loših rezultata, nakrivljena usta Morattija (i nas navijača) nakon tolikih razočarenja, posljednji u nizu poraz od Juventusa, dovela su do logičnog završetka. Na kraju, vjeran svojoj prošlosti i svom glasu instinktivnog obnovitelja, broj jedan Nerazzurra je odlučio, nakon dugog dana, promijeniti ponovo, pokušati ići naprijed. Ali ovaj put, za razliku od prošlosti, Moratti zaista skače u mrak: out Ranieri, in Andrea Stramaccioni, 36 godina, trener, do sada, samo u omladinskim pogonima, preciznije u Crotoneu, Romi i Interu. Već je s Mancinijem Moratti odigrao riskantan potez, ali prošlost na visokim nivoima i iskustva na klupama Lazija i Fiorentine ipak su donekle temperirali karakter čovjeka koji već sam po sebi ima jak i odlučan ego. Danas pak, sa Stramaccionijem, ide se na jedini mogući potez kada se stiglo do točke bez povratka: nastaviti direktno od sutrašnjice.

Koliko smo puta, u posljednja dva mjeseca, slušali, i sami pričali, o obnovi Intera? Koliko puta smo se uhvatili u sanjarskim razmišljanjima o treneru za budućnost, veznom redu za budućnost, zvijezdama za budućnost..? Ok, danas smo stigli do točke kada to više nisu snovi, hipoteze ili slično. Budućnost je danas. Mnogi će misliti da je to pretjerivanje, ali nije tako iz jednostavnog razloga: Moratti je htio preduhitriti proces obnove Intera od lipnja do danas. Stramaccioni neće morati postizati rezultate (iako su uvijek dobrodošli), njegov zadatak će biti da ocijeni sve igrače trenutno na raspolaganju, da valorizira mnoge mlade koji kod Ranierija nisu imali mjesta, te, na kraju sezone, da ispostavi zaključke upravi koja mora tada shvatiti koji će igrači moći biti dio Intera budućnosti, a koji ne.

Castaignos, Ranocchia, Alvarez i Guarin, ali i klinci iz Primavere Kysela, Crisetig, Bessa, Longo, Duncan, Mbaye i Livaja: oni će, sa i zahvaljujući Stramaccioniju, imati veliku priliku dokazati svoje kvalitete, te zaslužiti mjesto u Interu, za Inter. Svega toga je Moratti svjestan, bio je to jedini način da ova sezona ne postane zaista uzaludna. Ali ima još: mi Nerazzurri znamo da naš predsjednik ima vlastite parametre kada se bira trener, do te mjere da je u stanju odmah reći da Benitez i Gasperini neće dugo trajati u Interu, ne zato jer su manje dobri, dapače, već jer ih Moratti nije izabrao srcem, kao Simonija, Mancinija i Mourinha. U Stramaccioniju je vidio ono nešto što mu je zapalilo iskricu, a to je potvrdio i sam trener, dan prije nego je unaprijeđen u trenera prve ekipe, na Sky-u nakon osvajanja Next Gen Series: "Moratti me jako uzbudio. Ono što mi je rekao je nešto posebno. Ja pokušavam uvijek ostati s nogama na zemlji, ali Moratti, koji za mene predstavlja nogomet, i govorim to kao navijač prije nego kao djelatnik, koji me grli i govori one riječi, na vruće me natjerao da kažem: 'Sada mogu i prestati'." Što mu je rekao ne znamo, ali znamo da se Moratti, ako se eksponirao do te mjere, zaista osjeća jako blizu tom dečku iz Rima koji je odveo Primaveru na krov Europe.

Ponovo je izabrao sa srcem i to je već važan korak naprijed naspram prošlosti, ali sada mora napraviti i drugi korak, točnije, izbjeći da Stramaccioni završi u medijskoj hajci ukoliko stignu negativni rezultati i braniti ga pred svima, jer u suprotnom riskira da zaista izgori jedan veliki talenat kakav je naš trener. Kasnije, na ljeto, će se vidjeti, jer možda će feeling biti toliko jak među njima da će predsjednik odlučiti potvrditi ga i za sljedeću sezonu. Ali trebati će još jako puno rada. Ostaje jedna sigurnost: vrata prema budućnosti su otvorena (od ponedjeljka u 22:04h) i sada je na svima nama, koji nosimo crne i plave boje u srcu, da uđemo i iskoristimo ponuđeno na najbolji mogući način. Dobrodošli u budućnost...


?????, ?????????? "?????? ?? "???????". ??? ??? ??????? ???????? ????"?????? ???????.

?????????? ????? ?????? ?????, ? ?????? ???? "?????????????? ?????????? (+CD)"?????????? ?? ??? ??????????? ???????? "Empire "V""? ???????? ?? ???? ??????????? ??????.

??? ???????? ??????? "??? ???????"???????? ?????, ? ???? ???? ??? ? ???????? ? "???????, ?????, ????????, ??????"?????? ?????.

?? ?? ???????? "??????? ?????"???????? ? ????? ? ??? ???, ??? ?? ???? "???, ??? ??? ???"? ?????? ??? ??????.

???????? ????? ???? ???????????? "??? ???????? ???????. ???, ??? ???? ????? ? ???????????? ? ??????? ??????? ????????"?????, ?????????, ??????, ??????? ? ?????? "????? ??????????"?? ???? ?????? ????????? ????????? ???????????? "?????????? ??????: ??? ?????????????? ????????? ???????? ? ?????????? ?????????"??? ????.

????? ?? ????, ?????? ???? ???????????? ? ??? ?????????.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manji box | veći box

security code
Upišite prikazane znakove


busy

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8